Sluis heeft de schoonste stranden van Zeeland

De gemeente Sluis heeft de schoonste stranden van Zeeland. Volgens de jury van de landelijke strandverkiezing scoort de West-Zeeuws-Vlaamse kust hoog op het onderdeel 'schoonheid'.

Professionele inspecteurs waren langs de hele kust te spreken over de toegenomen schoonheid en vonden met name minder wegwerpplastic dan voorgaande jaren. Ze hebben onder meer de locatie van het parkeerterrein tot de strandopgang en van het paviljoen tot de vloedlijn gekeurd.

Geen nationale titel

Vorig jaar werd het strand van Noord-Beveland uitgeroepen tot schoonste van Nederland. De nationale titel gaat dit jaar naar Ameland. Voor het eerst in de geschiedenis van de inspecties kreeg een strand een tien van de jury.

We zijn trots dat de inspanningen van onder meer inwoners en bezoekers die vrijwillig het strand schoonmaken, beloond worden met deze mooie prijs."
wethouder Peter Ploegaert

Namens de gemeente Sluis nam wethouder Peter Ploegaert de prijs in ontvangst. "We zijn trots dat de inspanningen van onder meer inwoners en bezoekers die vrijwillig het strand schoonmaken, beloond worden met deze mooie prijs. Bedankt voor jullie inzet!"

Prijsuitreiking in coronastijl

Eigenlijk zou hij de prijs in ontvangst nemen bij strandpaviljoen Dok 14 in Cadzand. Dat paviljoen kreeg vorig jaar de titel Beste Strandpaviljoen van Nederland. Door de maatregelen rondom het coronavirus kon de prijsuitreiking daar niet doorgaan.

Wethouder Peter Ploegaert nam de oorkonde voor Schoonste Strand van Zeeland in ontvangst. (foto: Omroep Zeeland)

De jury van de Strandverkiezingen, die worden georganiseerd door Strand Nederland, bestaat uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit en horecavakblad Entree Magazine.

Meer over dit onderwerp:
Sluis Schoonste strand verkiezing
Deel dit artikel:

Reageren