VRZ: vermijd drukke plekken dit weekend

Vermijd de drukte komend weekend. Die oproep doen de Veiligheidsregio en GGD Zeeland. Door het mooie weer worden veel toeristen verwacht en daarom wordt de oproep gedaan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De drukte in kustgebieden wordt in de gaten gehouden en als er te veel mensen op een plek zijn, wordt er ingegrepen.

Strandhuisjes in Dishoek (foto: Ria Brasser)

Maar de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) benadrukt: "De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf." Toch is er volgens de VRZ genoeg ruimte voor toeristen en bewoners om zelf te beslissen waar ze naartoe gaan. "De steden en stranden kunnen best wat drukte aan", zegt Harald Bergmann.

"We hebben 600 kilometer aan strand. Niet iedereen hoeft bij dat ene pad naar boven om op het strand te komen", zegt Bergmann die hoopt dat mensen niet op bepaalde punten bij elkaar komen.

Misschien nu even niet naar Zeeland?

Genoeg ruimte dus om te spreiden, maar toch hoopt Bergmann ook dat sommige toeristen dit weekend Zeeland overslaan en een ander weekend, op een rustiger moment, terugkomen. "Zeeland is het hele jaar open."

Bergmann zegt dat mensen die dit weekend in Zeeland zijn zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen. "Aan ons de taak om te communiceren. Als de veiligheidsregio ziet dat het te drukt wordt, wordt dit gecommuniceerd."

Bergmann hoopt dat mensen in Zeeland zelf verantwoordelijkheid nemen

Meer over dit onderwerp:
GGD VRZ corona
Deel dit artikel:

Reageren