Sluis past zich aan Belgische klanten aan, ondernemers dragen mondkapjes

Ondernemers en medewerkers van winkels en horeca in Sluis gaan vanaf morgen mondkapjes dragen. Ze doen dat om hun Belgische klanten tegemoet te komen. "We zijn toch afhankelijk van de Belgen, we stellen de behoefte van onze klant centraal."

Winkelen in Sluis (foto: Omroep Zeeland)

Sluis ziet zichzelf als voorloper nadat de horeca-ondernemers op 15 maart hun restaurants dicht hielden vanwege de drukte de dag ervoor, nog vóór het officiële besluit van de overheid.

Voorzitter Sancho Jansen van de Middenstandsvereniging Sluis: "Zo adviseren wij nu dit aan onze leden in het belang van onze gasten en klanten. We doen dus meer dan het RIVM voorschrijft en sluiten aan op wat in de rest van Europa gebruikelijk is gedurende de Covid-19."

Geen wettelijke verplichting

Sluise ondernemers willen vooral aansluiten bij hun Belgische collega's. Daar draagt het personeel in restaurants en winkels al mondkapjes. "Een meerderheid van de ondernemers neemt dit advies ook over, al is het natuurlijk geen pretje om bij zomerse temperaturen zo'n mondkapje te dragen."

De ondernemers kunnen niet verplicht worden om de mondkapjes in te voeren. Datzelfde geldt voor de klanten. Die zijn volgens Jansen zonder mondkapje ook nog steeds welkom.

Deel dit artikel:

Reageren