Vijf kilometer extra bloeiende akkerranden op Schouwen-Duiveland

De akkerraden op Schouwen-Duiveland staan momenteel in volle bloei. Dit jaar doen vijftien agrariërs mee aan het project, eentje meer dan vorig jaar, waardoor er vijf kilometer aan akkerrand bij is gekomen. In totaal vind je op het eiland 25 kilometer aan akkerranden.

Bloeiende akkerrand op Schouwen-Duiveland (foto: Gemeente Schouwen-Duiveland)

De akkerranden zijn het resultaat van een project waarbij de gemeente samenwerkt met de Stichting Zonnestraal, de vertegenwoordiging van de agrariërs op Schouwen-Duiveland en de imkersvereniging. Bloemenranden dragen bij aan het versterken van de biodiversiteit op het eiland.

Plukbonnen?

Vorig jaar werden er door veertien boeren voor het eerst bloemenranden ingezaaid. Een groot deel van de deelnemers doet ook dit jaar weer mee. Tot 2021 is er 150.000 euro subsidie voor het project. Er wordt nog onderzocht hoe de bloemenranden na dat jaar in stand kunnen blijven.

De Stichting Zonnestraal denkt bijvoorbeeld aan plukbonnen, iets wat je nu al ziet op Walcheren en Noord-Beveland. Mensen krijgen dan als het ware een abonnement waarmee ze bloemen uit de akkerranden kunnen plukken.

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland akkerranden
Deel dit artikel:

Reageren