Zes flatbewoners na brand Vlissingen in Brabants hotel vanwege toeristendrukte

Zes bewoners van de flat in Vlissingen waar gisteravond brand uitbrak na een explosie, zijn ondergebracht in een hotel in Roosendaal. Door de drukte in Zeeland was een hotel dichterbij geen optie. De andere veertien bewoners verblijven bij familie en vrienden in de buurt.

Een dag later zijn de sporen van de brand goed te zien. (foto: HV Zeeland)

De bewoners kunnen dit weekend nog niet terug naar hun woning. Ze moeten eerst het politieonderzoek afwachten. Pas als dat is afgerond, kan woningcorporatie l'Escaut Woonservice de schade opnemen en herstellen.

Afhankelijk van de schade

Hoelang dat duurt, kan de woningcorporatie nog niet zeggen. "De ene inwoner zal waarschijnlijk sneller terug kunnen dan de ander, dat is afhankelijk van hoe groot de schade in de woning is", zegt een woordvoerder.

(foto: HV Zeeland)

De brand in het appartementengebouw ontstond gisteren na een explosie in een woning op de eerste verdieping. De brand breidde zich uit naar de verdieping er boven. Toen de brand geblust werd, vond de politie een dode in de woning van de explosie. Vermoedelijk is het de bewoner van de woning, maar dat kon de politie vandaag nog niet officieel vaststellen.

Waardoor de brand ontstaan is, is ook nog niet bekend.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen brand Hogeweg
Deel dit artikel:

Reageren