Zeeuwse in Brussel begrijpt niks meer van alle coronaregels: 'Overal is het anders'

"Als je de grenzen open laat, is het misschien handig om als Europa één plan op te stellen." Ananda de Jager uit Goes kan erover mee praten. Ze woont tegenwoordig in Brussel en pendelt regelmatig - iets minder regelmatig door de coronacrisis - tussen haar oude en nieuwe woonplaats.

Ananda de Jager

Net als veel Belgische toeristen worstelt ook zij met het verschil in coronaregels tussen België en Nederland. Zo mag je in België op dit moment nauw contact houden met vijf mensen. Binnen zo'n bubbel hoef je niet per se fysieke afstand te houden, hoewel een kus of knuffel wordt afgeraden.

"Dat moeten dezelfde vijf mensen zijn voor de hele maand augustus", zegt Ananda. "Als je als Belg naar Nederland gaat, moet je dan de Belgische regels volgen? De Nederlandse? Of allebei?"

Mondmaskers, waar moet je die precies op?

Ook de regels in België zelf zijn moeilijk te volgen. Ananda: "Ik dacht dat je alleen mondmaskers op moest op drukke plekken buiten, in de winkel en in de sportschool. Maar nu hangen er in Brussel ook overal borden met: 'Mondmasker verplicht in deze straat.' Daar moet ik nog even wennen."

Luister Ananda's verhaal terug:

Ananda vanuit de trein onderweg naar Parijs

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het buitenland Ananda
Deel dit artikel:

Reageren