Vierhout: Geen afbraak zorg Zeeland

MIDDELBURG - Tijdens de vergadering van de Statencommissie Welzijn gaf Vierhout tekst en uitleg nu het ziekenhuis in Vlissingen geen ic level 1 krijgt. Die is altijd wel beloofd.
IC Hij wees erop dat het ziekenhuis in Goes heel ver is met het ontwikkelen van de IC level 2.Volgens Vierhout een ongekende impuls voor de zorg in Zeeland. "Niks afbraak van de zorg "zei Vierhout. "Het is opbouw". Ook gaf hij aan dat waar de ziekenhuizen nu mee bezig zijn niet meer teruggedraaid kan worden.
Excuses Vierhout bood zijn excuses aan voor de verwarring die ontstaan is over de intensive care in Vlissingen. Het speet hem dat het plan om de beloofde ic level 1 te veranderen in een ic faciliteit vroegtijdig naar buiten is gekomen. Hij verwijt tegenstanders van de ziekenhuisfusie informatie naar media te lekken.
"Zorg in Vlissingen niet achteruit"?? De zorg die straks op de ic-faciliteit in Vlissingen wordt geleverd, zal net zo goed zijn als op een ic-level 1. Dat zegt Huybert van Eck van de Raad van Bestuur van het ADRZ.
Volgens hem zijn er straks bij de ic-faciliteit in Vlissingen maar 2 bedden nodig en bij een ic-level 1 in Goes meer dan tien. Wie langere tijd ic-zorg nodig heeft gaat naar Goes. Dat is het beste voor de patiënt omdat daar straks alle complexe zorg binnen handbereik is, zegt Van Eck.