Brand Vlissingen niet aangestoken, politie sluit onderzoek

De brand in een flatgebouw aan de Hogeweg in Vlissingen is niet aangestoken. Dat concludeert de politie na onderzoek. Een 64-jarige bewoner van de flat kwam daarbij afgelopen donderdag om het leven.

Hulpverleners en omstanders bij flatbrand Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Die avond is er rond 20.45 uur in het appartement door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Daarbij was er ook een explosie. Een bewoner kwam om het leven en meerdere andere bewoners van de flat raakten gewond. Eén van hen moest naar het ziekenhuis.

Niet genoeg plek

Bewoners van twintig appartementen zijn tijdelijk elders ondergebracht. Een deel van hen zit in een hotel in Roosendaal, omdat er in Zeeland vanwege de vele toeristen niet genoeg plek is. Naar verwachting kunnen zij de komende week nog niet terugkeren naar hun huizen.

De politie heeft het onderzoek naar de brand gesloten. Aangezien er geen sprake is van een misdrijf doet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) nu de communicatie over deze zaak. Desgevraagd laat de VRZ weten dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog loopt. Naar verwachting komt daar morgen of overmorgen meer informatie over naar buiten.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen 112 brand
Deel dit artikel:

Reageren