Veere sluit straten af wegens verwachte drukte

In Zoutelande, Domburg en Veere zijn vanaf morgen straten afgesloten omdat er door het warme weer veel toeristen worden verwacht. De gemeente neemt de maatregel om een ophoping van mensen te voorkomen, waardoor de anderhalve meter afstand in het gedrang komt.

De gemeente Veere zet coronacoaches in om extra toezicht te houden (foto: Omroep Zeeland)

Toeristen die een bezoek brengen aan de gemeente worden gevraagd om eerst de Strandwijzer te raadplegen. De website geeft aan waar het druk is, zodat strandgangers rustigere plekjes op kunnen zoeken. De maatregelen worden aangepast aan de drukte.

Afsluitingen

In Domburg wordt de Ooststraat, Markt en Westweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Bestemmingsverkeer mag wel van deze straten gebruik maken. Er wordt een omleiding ingesteld voor overig verkeer buiten het centrum om.

De Langstraat in het centrum van Zoutelande wordt afgesloten en ook de Kaai en Oude Straat in Veere gaan dicht.

In alle drie de plaatsen worden zogenoemde corona-coaches en verkeersregelaars ingezet. Deze moeten het verkeer de komende dagen in goede banen leiden.

De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 11 augustus. Informatie over de drukte in de gemeente kan je vinden op strandwijzerveere.nl.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Toerisme Zoutelande Veere Domburg corona
Deel dit artikel:

Reageren