Dankzij crowdfunding genoeg geld opgehaald voor crematie slachtoffer flatbrand

Dankzij een crowdfundingsactie is genoeg geld opgehaald om René de Bijl uit Vlissingen een waardige crematiedienst te geven die de familie voor hem wilde. De Bijl (64) kwam afgelopen donderdag om het leven bij de flatbrand aan de Hogeweg in Vlissingen. De familie maakt bekend dat uitvaartonderneming Monuta de dienst voor een lager bedrag dan gebruikelijk verzorgt.

Ruud van den Einden en zijn oom René de Bijl (foto: Ruud van den Einden)

De neven van René konden het niet over hun hart verkrijgen om hun oom zonder een waardige dienst te laten cremeren. Maar de Vlissinger had geen uitvaartverzekering, dus werd een crowdfundingsactie gestart. In een paar dagen tijd werd er ruim 4.000 euro opgehaald. Eigenlijk net te weinig voor een standaardbegrafenis, maar de uitvaartonderneming hielp een handje.

'Niemand hoeft de wereld te verlaten in zijn eentje'"
Ruud van den Einden, neef van het slachtoffer

"Het is echt hartverwarmend wat mensen hebben gedaan. We willen iedereen bedanken voor de steun en donaties", aldus de familie van de omgekomen Vlissinger. Eerder zeiden de neven tegen Omroep Zeeland dat hun oom veel heeft meegemaakt. "Dit is het laatste hoofdstuk in een behoorlijk roerig boek", zegt de 42-jarige Ruud. "Mijn oom was een hele vriendelijke, joviale man. Heel lief. Als zoiets gebeurt wil je dat hij op een waardige manier een uitvaart kan krijgen. Niemand hoeft de wereld te verlaten in z'n eentje."

Afscheid

Donderdag kan er tussen 14.00 en 14.45 uur afscheid worden genomen. Daarna is er om 15.00 uur een afscheidsdienst bij uitvaartcentrum Monuta in Vlissingen. De familie heeft niet alle mensen kunnen bereiken die erbij willen zijn om René de Bijl de laatste eer te bewijzen. Ze hopen via dit artikel de mensen te bereiken die daar behoefte aan hebben en laten ze weten dat ze welkom zijn.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen explosie Hogeweg
Deel dit artikel:

Reageren