Oom René krijgt waardig afscheid: 'Alle geldgevers, dank'

Vanmiddag is in Vlissingen afscheid genomen van René de Bijl. De 64-jarige Vlissinger kwam vorige week om het leven bij de explosie in zijn appartement aan de Hogeweg. Door een crowdfundactie konden familie en vrienden op een waardige manier afscheid nemen. Neef Ruud is alle geldgevers zeer dankbaar: "Het geeft heel veel warmte."

Er waren vanmiddag zo'n twintig mensen aanwezig bij de afscheidsdienst. Als de crowdfundactie niet succesvol was geweest, dan had René de Bijl een zogenoemde gemeentebegrafenis gekregen waar bijna niemand aanwezig was geweest. Neef Ruud staat daardoor met een kleine glimlach op z'n gezicht bij de uitvaartonderneming. "We willen al die gevers echt enorm bedanken, want een gemeentelijke begrafenis is geen pretje."

'Mooie gesprekken'

Ruud van den Einden had niet heel veel contact met zijn oom René, maar hij heeft de afgelopen week met veel buren gesproken. "Ik hoor veel verhalen en die zijn zo herkenbaar. Een man die humor heeft en altijd vrolijk en vriendelijk. Dat waren mooie gesprekken en helpt bij het afscheid."

René de Bijl kwam bij de explosie om het leven vorige week donderdag. De oorzaak van de voorafgaande brand is niet duidelijk geworden na onderzoek. De explosie is veroorzaakt door een ontplofte zuurstoffles die de Bijl gebruikte voor zijn longziekte.

René de Bijl (foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren