Man ernstig gewond na val uit Scheldekraan

Op het voormalige Scheldeterrein in Vlissingen is afgelopen nacht een man uit een kraan gevallen. De man raakte ernstig gewond en is volgens de politie in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De brandweer assisteerde bij het onderzoek (foto: HV Zeeland)

Het ongeluk gebeurde rond 05.00 uur vanochtend bij de Jan Weugkade in de buurt van de voormalige machinefabriek. Volgens de politie is de man, een 29-jarige inwoner van Oost-Souburg in de Scheldekraan geklommen en gevallen. Omstanders waarschuwden de hulpverlening. Er werden twee ambulanceteams opgeroepen en ook werd de Amsterdamse traumahelikopter gealarmeerd.

Zowel de tactische als de technische recherche heeft onderzoek verricht. Om goed onderzoek te kunnen doen is de brandweer gevraagd om de recherche te ondersteunen door een hoogwerker ter plekke te laten komen. Ook is de politie op zoek naar mensen die camerabeelden hebben gemaakt van de klimpartij en val of andere getuigen.

De Scheldekraan is zo'n veertig meter hoog en werd vroeger gebruikt door de Scheldewerf voor het verplaatsen van zware materialen. De kraan is de afgelopen jaren opgeknapt.

Meer over dit onderwerp:
112 Scheldekraan val
Deel dit artikel:

Reageren