Goedemorgen! ZNf bijna uitverkocht, subsidie voor Vestrock en sponsors blijven clubs trouw

Goedemorgen! Al bijgekomen van het tropische weekend? Of doet u dat eind van de maaand met het Zeeland Nazomerfestival? De vijf muziekconcerten op het kleine Abdijplein aan het Koorkerkhof in Middelburg zijn overigens al uitverkocht en de theater- en dansvoorstellingen lopen ook vol. Dus wie nog een kaartje wil voor een voorstelling van het ZNf, moet snel zijn.

Beaudil Elzenga in de voorstelling Janis (foto: Omroep Zeeland)

En we blijven even in de culturele hoek met een opsteker voor muziekfestival Vestrock. Dat festival krijgt de komende vier jaar per editie 75.000 euro subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Vestrock is een laagdrempelig festival waar een breed publiek muziek kan ontdekken, zegt het Fonds.

Eventing bondscoach (bij de junioren en young riders) Marcelle de Kam, haar vriend en haar ouders hebben flink doorgewerkt tijdens de lockdown. Ze waren net begonnen aan de bouw en verbouwing van hun paardenhouderij in Domburg. Er moest van alles veranderen om hun droom te verwezenlijken: een resort waar je met paard op vakantie kan.

Marcelle runt met haar man een resort waar je met je paard op vakantie kan (foto: Omroep Zeeland)

De Zeeuwse voetbalclubs zijn veel geld misgelopen door de coronamaatregelen. De sportredactie van Omroep Zeeland heeft na een belronde geïnventariseerd hoe de clubs er voor staan: iedereen geeft aan een financiële tik gekregen te hebben, maar niet een van de clubs staat, naar eigen zeggen, op omvallen.

De gesponsorde kleding wordt bij De Noormannen een seizoen langer gedragen (foto: Omroep Zeeland)

Het weer

Het wordt vandaag zonnig met vrij veel hoge bewolking en tropische temperaturen tussen 31 en 35 graden. De wind is zwak uit het oosten. Vanmiddag komt vlakbij zee een matige NO-wind te staan (3 tot 4 Bft) en dan wordt het daar wat minder warm. Pas vanavond laat koelt het iets af, vannacht tot 23 graden. Morgen wordt het 33 tot 35 graden, veel zon, af en toe wat bewolking, bij een matige oostenwind.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Wordt Wakker
Deel dit artikel:

Reageren