Politie controleert bij het strand van Dishoek: 38 boetes uitgeschreven binnen twee uur

Agenten hield vandaag na klachten van bewoners een controle in het gebied rondom de Kaapduinseweg in Koudekerke en bij duinovergang Dishoek. Bij de politie zijn veel klachten van omwonenden en bezoekers van het strand van Dishoek binnengekomen over overlast door bestuurders van, met name, brommers en scooters.

Politie (foto: Omroep Zeeland)

Veel bestuurders zouden volgens de klagers rijden onder invloed van alcohol. Ook zouden zij veel afval achterlaten op het strand. Binnen twee uur schreven de agenten 38 bekeuringen uit.

Telefoon in de hand

Veertien van die boetes gingen naar bestuurders van brommers en snorfietsers die op een fietspad reden waar zij niet mochten rijden. Een boete werd uitgeschreven voor het rijden zonder helm en een voor het rijden zonder gordel. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat zij met hun telefoon in de hand reden, vijf personen hadden hun rijbewijs niet op zak en dertien brommerrijders reden op opgevoerde brommers. De snelste brommer haalde op de rollerbank een snelheid van 82 kilometer per uur, waar 45 is toegestaan.

De politie heeft aangekondigd de komende tijd vaker te controleren.

Meer over dit onderwerp:
politie overlast Koudekerke klachten Dishoek
Deel dit artikel:

Reageren