Hete, klamme slaapkamer zat? Marleen en Cor slapen in de tuin tijdens deze plaknachten

Voor wie geen airco in zijn slaapkamer heeft zijn de nachten momenteel klam, nat en vaak met een stuk minder slaap dan anders. In Zeeland komt de temperatuur deze nachten niet onder de 20 graden. Marleen en Cor van de Velde besloten daarom buiten te gaan slapen.

Het echtpaar Van de Velde woont in buurtschap De Knol tussen Hoek en Terneuzen en heeft een grote tuin. Achterin de tuin waait de wind zachtjes door de lange takken van de enorme treurwilg die er staat. Onderaan de boom is 'hun buitenslaapkamer'. Onder een partytent heeft Marleen twee matrassen gelegd. Een klamboe beschermt hen tegen muggen waar ze eigenlijk geen last van hebben.

"Vrijdag was onze eerste nacht. Toen ben ik tegen half vier wel terug naar binnen gegaan vanwege de kou maar de nachten erna waren heerlijk", aldus Marleen. Waar het stel wel aan moest wennen waren de geluiden. "Buiten slapen moet je wel leren want aan het begin hoor je alles. Inmiddels hoor ik het niet meer en slaap ik heerlijk."

Buiten slapen in Hoek (foto: Marleen van de Velde)

De komende nachten blijft het warm. Pas vrijdag zakt de temperatuur 's nachts onder de 20 graden en is er kans op een verfrissende bui.

Meer over dit onderwerp:
hittegolf plaknachten buiten slapen
Deel dit artikel:

Reageren