Ondernemers moeten reclameborden van straat verwijderen in Zierikzee

De gemeente Schouwen-Duiveland verbiedt winkeliers reclameborden buiten te zetten op de openbare weg. Vanwege de drukte in de binnenstad is het lastig om 1,5 meter afstand te bewaren. Reclameborden en winkeluitstallingen maken het nog moeilijker voor winkelend publiek om zich aan de coronamaatregelen te houden.

Reclameborden zijn niet meer welkom in Zierikzee vanwege corona (foto: Abra van Vossen)

Volgens de gemeente belemmeren de winkeluitstallingen en reclameborden in de binnenstad de veiligheid. Eerder deed de gemeente in samenwerking met ondernemersvereniging InZzee al een oproep aan winkeliers om de straten leeg te houden, maar daar wordt nog niet massaal gehoor aan gegeven.

Drukte in binnenstad

Gelet op de drukte in de binnenstad, vindt de gemeente het nu écht niet meer wenselijk. Vandaar het verbod. Overigens vindt de gemeente het geen probleem dat ondernemers een uitstalling op een eigen stoep plaatsen, zolang de stoep geen functie heeft als doorgang voor voetgangers.

Rond 1 september zal de gemeente de situatie opnieuw overwegen en mogelijk de maatregel verlengen. De ondernemers zijn afgelopen weekend met een brief op de hoogte gebracht van deze maatregel.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee binnenstad corona reclameborden
Deel dit artikel:

Reageren