Woninginbraken weer op niveau van vóór corona

De afgelopen twee weken is er 21 keer ingebroken in Zeeuwse woningen. Vergelijk dat met het midden van de coronacrisis, de laatste week van april en de eerste week van mei, toen er in totaal zes keer werd ingebroken. De inbrekers hebben ook in Zeeland hun draai weer gevonden.

Woninginbraken weer op niveau van vóór corona (foto: Politie Zeeland)

Dat blijkt uit de cijfers die Omroep Zeeland berekende op basis van de website misdaadinkaart.nl, waarop de politie dagelijks de woninginbraken en de pogingen daartoe per postcodegebied in beeld brengt.

De luwte voor wat betreft inbraken hield enkele weken aan en pas in de tweede week van juni steeg het woninginbraakcijfer. Wat dit type criminaliteit betreft is de coronacrisis nu wel voorbij.

De gemeente Terneuzen, qua inwonertal de grootste gemeente van Zeeland, bleef in de eerste helft van de coronacrisis zelfs helemaal gevrijwaard van woninginbraken. Van 29 maart tot en met 13 mei niet één geval.

Kaart

Bekijk op onderstaande kaart de inbraken in de hele periode van 1 januari tot en met de eerste week van augustus. Ga met de muis over de kaart voor de details per postcodegebied.

Meer over dit onderwerp:
woninginbraken
Deel dit artikel:

Reageren