OM eist 5 maanden cel en rijontzegging tegen veroorzaker brommerongeval Sluiskil

Bromfietser gewond na ongeluk in Sluiskil
Bromfietser gewond na ongeluk in Sluiskil © HV Zeeland
Volgens het OM reed de autobestuurder onoplettend en onvoorzichtig. Op de Koegorsstraat mag je maximaal 60 km per uur, maar reed de verdachte 140. De autobestuurder haalde met deze snelheid een auto in, en bleef volgens het OM niet goed aan de rechterkant van de weg, waardoor hij tegen de brommer aanreed.
Door de klap kwam de bromfietser in de sloot terecht. Het was niet de eerste keer dat de man op die weg veel te hard reed.

Trackersysteem

De informatie kreeg het Openbaar Ministerie van de politie, die een reconstructie maakte van het ongeluk met de auto van de verdachte. De verdachte reed in een lease-auto met trackersysteem. Dat systeem gaf informatie dat de verdachte vaker te hard op de Koegorsstraat had gereden.
Het is alsof we in een slechte film zijn beland
moeder van het slachtoffer
De verdachte uit het Romeense Botosani en zijn advocaat, waren niet bij de zaak aanwezig om hun standpunten te verdedigen. Het slachtoffer en zijn moeder daarentegen wel. "Mijn zoon wilde tractormonteur worden en we weten niet of hij dat ooit nog kan. Het is net alsof we in een hele slechte film zijn beland", vertelde de moeder van het slachtoffer. Zelf vulde hij aan: "Ik sta op met pijn, ga slapen met pijn en alles wat ik doe, doet pijn."
De rechtbank doet uitspraak op 26 augustus.