Wakker worden met een indiaan voor je deur, maar waar komt hij vandaan?

Stel: je staat 's ochtends op, loopt nietsvermoedend naar je brievenbus in je voortuin en ziet plots een indiaan zitten. Waar hij vandaan komt weet je en wie hem daar gezet heeft, weet je niet. Het overkwam Marion van den Bovenkamp uit Burgh-Haamstede een maand geleden. Er is alleen een probleem: de indiaan zit er nog steeds.

Even voor de duidelijkheid: het gaat hier natuurlijk om een betonnen beeld. Een zwaar, betonnen beeld. Van den Bovenkamp heeft wel een idee hoe het beeld er is gekomen. "Ik denk dat een aantal jongelui die een slokje teveel op hadden hem ergens gestolen hebben en hier hebben neergezet", zegt Van den Bovenkamp.

Je zou denken dat je een indianenbeeld wel zou missen als het uit je tuin is verdwenen, maar Van den Bovenkamp heeft nog van niemand gehoord dat ze het beeld kwijt zijn. "Misschien zijn de mensen blij dat ze hem kwijt zijn, of ze zijn op vakantie."

Marion van den Bovenkamp voor het beeld van Sitting Bull in Calgary (foto: Omroep Zeeland)

Het toeval wil dat Van den Bovenkamp in een ver verleden in enkele ziekenhuizen in Canada heeft gewerkt en daar ook veel indianen verpleegd. Je zou dus zeggen dat ze wel een band met indianen heeft, maar dat ontkent ze: "Nou, band band band. Ik heb ze ooit verpleegd, ik ben er geweest, ik heb ze ontmoet. En ik ben een aantal jaar geleden nog in Calgary geweest naar een pow wow, een bijeenkomst van allemaal tribes en indianen." Maar een band met indianen wil ze het niet noemen.

Kringloopwinkel

Maar band of geen band, Van den Bovenkamp wil van het beeldje af. Ze hoopt dat de eigenaar zich snel bij haar meldt. Anders gaat het beeldje naar de kringloop, waarschuwt Van den Bovenkamp. "Maar ik denk dat zij hem ook niet willen hebben."

Meer over dit onderwerp:
Burgh-Haamstede beeld indiaan
Deel dit artikel:

Reageren