'Van Hecke via Brighton & Hove Albion naar FC Utrecht'

Voetballer Jan Paul van Hecke uit Arnemuiden gaat een contract tekenen bij Brighton & Hove Albion en wordt door de Engelse club komend seizoen verhuurd aan FC Utrecht. Dat meldt BN De Stem. De krant baseert zich op meerdere bronnen.

Jan Paul van Hecke (l) viert met Sydney van Hooijdonk de bekerzege van NAC Breda op PSV (foto: Orange Pictures)

Van Hecke brak dit seizoen door bij NAC Breda en kende een goed seizoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat leverde de verdediger, die eerder bij GOES en de JVOZ speelde, genoeg belangstelling op.

In juni bevestigde NAC een akkoord over een transfer van Van Hecke met het Franse AS Monaco, dat hem naar verluidt wilde verhuren aan Cercle Brugge. Na dat bericht bleef het lang stil rond Van Hecke, die met NAC Breda gewoon aan de voorbereiding op komend seizoen begon.

Jan Paul van Hecke (8 juni 2000, Arnemuiden) debuteerde dit seizoen in het profvoetbal in de thuiswedstrijd van NAC Breda tegen Helmond Sport. De verdediger speelde zestien officiële duels (competitie en beker) waarin hij vier keer scoorde.

Volgens BN De Stem zijn er louter tevreden gezichten bij de deal. NAC Breda ontvangt circa twee miljoen euro voor de verdediger. Voor het Engelse Brighton, dat in de Premier League uitkomt, is dat een koopje. De club stalt Van Hecke bij FC Utrecht, dat ook belangstelling voor Van Hecke had. En de verdediger zelf kan zijn gewenste stap hogerop maken naar de Eredivisie.

De transfer is nog niet bevestigd door betrokken partijen.

Lees ook:

Reageren