Politie houdt 'vervelende' Belgische badgast aan

De politie heeft gisteravond in de Kenau Hasselaarstraat in Vlissingen, achter de boulevard, een 23-jarige Belg aangehouden. De man zou dronken zijn en een andere man op het strand hebben mishandeld.

Stranddag in Vlissingen (foto: Anne-Marie van Iersel)

Rond 17.30 uur werd de politie gebeld met de melding dat een badgast was mishandeld. Dankzij het signalement dat omstanders gaven, konden politieagenten de man al snel vinden. Volgens de politie begon de Belg te schreeuwen toen hij werd aangesproken. "Ook sprak hij dreigende taal richting een van de dienders", meldt de politie.

Vervelend in politieauto

Omdat de man niet luisterde werd hij door de politie in de boeien geslagen. Dat gebeurde rond 18.20 uur achter een restaurant aan de Boulevard Evertsen. Volgens agenten bleef de man ook in de politieauto vervelend. De man is aangehouden voor dronkenschap, het verstoren van de openbare orde en mishandeling. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Kenau Hasselaarstraat vlak na de aanhouding van de Belg (foto: Omroep Zeeland)

Eerder op de dag kreeg de politie ook al meldingen binnen over een groep Belgische badgasten die voor overlast zou zorgen. In die groep zat ook de man die later werd aangehouden.

Wat er precies bij de mogelijke mishandeling is gebeurd, is nog niet duidelijk. De man die zou zijn mishandeld heeft nog geen aangifte gedaan. De politie verwacht dat hij dat vandaag gaat doen.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen 112
Deel dit artikel:

Reageren