Zeeuws bedrijf werkt mee aan onderzoek naar mogelijke verspreiding corona door ratten

Traas ongediertebestrijding uit ´s-Gravenpolder is bezig met ratten te vangen voor onderzoek naar de mogelijke verspreiding van corona door deze knaagdieren. Dat zegt Peter Traas, directeur van het bedrijf en voorzitter van PLAN, de brancheorganisatie platform plaagdierenbestrijding Nederland.

Medewerkers van het bedrijf verzamelen ratten, speciaal voor het onderzoek. "We hebben van een universiteit een speciale kit gehad waarmee we de ratten kunnen opsturen", zegt Peter Traas. "Die ratten komen we tegen bij ons normale werk, bij de verdelging van ratten op een boerderij bijvoorbeeld."

Ziektes verspreiden

Onderzoek moet uitwijzen of ratten corona kunnen verspreiden. "Het is bekend dat ratten ziektes verspreiden", zegt Traas. "Dus het zou best kunnen dat ze ook corona verspreiden. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan."

Traas ongediertebestrijding werkt mee aan het onderzoek op verzoek van de overheid. "We zijn hiervoor benaderd om mee te werken. Daar hebben we geen moment aan getwijfeld, we doen dit graag", zegt Traas.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Beveland 's-Gravenpolder ratten Traas corona
Deel dit artikel:

Reageren