Hangjongeren mogen dit keer hun eigen rotzooi opruimen van oom agent

De politie heeft een groepje hangjongeren betrapt die rotzooi achterlieten bij een bekende hangplek in Arnemuiden. De laatste tijd was daar al vaker een berg met rotzooi achtergelaten. Tot nu toe konden gemeentemedewerkers de troep telkens opruimen, maar dit keer draaiden de rommelmakers zélf op voor de opruimwerkzaamheden.

Medewerkers van de gemeente draaien doorgaans op voor het opruimen van de rotzooi (foto: Wijkagent Middelburg)

Het gaat om een parkje aan de Steigerweg in Arnemuiden. Daar liggen regelmatig lege lachgaspatronen, blikken bier en stapels in brand gestoken papier, schrijft wijkagent Theo Meijboom op Instagram.

'Niet handig'

De betrapte jongeren deden nog een verwoede poging om uit handen van de agenten te blijven. "Niet handig als je wegrent om je portemonnee achter te laten met identiteitsbewijs", aldus de Middelburgse wijkagent.

De jongeren hebben een bekeuring gekregen en ze moesten dit keer dus zelf hun eigen troep opruimen. "Ik hoop dat ze de boodschap begrijpen. Hangen daar is geen probleem zolang het maar netjes blijft!", aldus de wijkagent.

Rotzooi bij hangplekken

Uit de reacties op Instagram is op te maken dat het rotzooi achterlaten bij hangplekken niet alleen in Arnemuiden een veelvoorkomend probleem is, ook op andere plekken klagen bewoners over de rotzooi die hangjongeren achterlaten. De wijkagent laat weten deze meldingen serieus te nemen en deze locaties mee te nemen in de surveillance.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Arnemuiden lachgas hangjongeren rotzooi
Deel dit artikel:

Reageren