Manege De Eendracht stopt, paardeneigenaren met handen in het haar

Paardeneigenaren verdrietig over sluiten De Eendracht
Vorige week werden paardeneigenaren en manegebezoekers op de hoogte gebracht van het sluiten van De Eendracht. "In december is de manege verkocht", legt Tanja van der Veeken-Scherphuis uit, die met haar zoon vaak bij De Eendracht kwam voor wedstrijden. Een week geleden werd bekend dat er na een verbouwing minder stallingsplaatsen zijn én dat de manegepaarden weggaan. "Dat is gewoon heel snel", zegt Van der Veek-Scherphuis. "Zoveel plekken zijn er in Zeeland niet om paarden te stallen."
<p>De nieuwe eigenaar zou de manege willen verbouwen. Daardoor verdwijnt er onder meer een binnenbak, een groot gedeelte van de buitenbakken, het stuk land waarop eventing-wedstrijden worden gehouden en er komen vakantiehuisjes bij. Daar moet een plek komen voor toeristen die met hun paard op vakantie willen. De nieuwe eigenaar heeft bij de gemeente Veere een verzoek gedaan om het bestemmingsplan van de grond te laten aanpassen, maar dat is door de gemeente afgewezen.</p>
Martijn Berrevoets vindt het niet alleen jammer dat De Eendracht verdwijnt vanwege de stalling van zijn vier paarden. Hij was ook instructeur op de manege. "Op het gebied van paardensport was er voor elk wat wils bij De Eendracht. Kinderen kunnen niet allemaal terecht op nieuwe maneges en er is straks helemaal geen mogelijkheid meer om wedstrijden te rijden. Het zou zomaar kunnen dat hiermee het eventing volledig uit Zeeland verdwijnt."
Martijn Berrevoets gaf les op De Eendracht
Martijn Berrevoets gaf les op De Eendracht © Omroep Zeeland