Negatief zwemadvies voor deel Veerse Meer

De provincie Zeeland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor het Schotsman Campensweg Badstrand bij Kamperland. In de noordwesthoek van het Veerse Meer zijn veel dode vissen en krabben gevonden. De surfschool aan de Veerse Dam heeft door de waarschuwing alle lessen voor vandaag geschrapt.

De surfschool beraad zich nog over het doorgaan van de lessen (foto: Jan Berghout)

Volgens de provincie gaat het vooral om dieren die op de bodem leven. De sterfte kan zijn veroorzaakt door de hitte van vorige week en door de hevige regenval van afgelopen weekend.

Surflessen geschrapt

Surfschool Veerse Dam zit precies in de hoek van het Veerse Meer waar nu een negatief zwemadvies geldt. Morgen heeft de surfschool ook een volle agenda met lessen, maar de school verwacht dat daar ook een streep doorheen moet.

Een medewerker van de surfschool laat weten dat ze hopen dat het negatief zwemadvies niet te lang gaat duren. Het bericht komt op een erg ongelegen moment voor de surfschool zo in de laatste vakantieweek.

Rijkswaterstaat doet extra onderzoek naar de waterkwaliteit. Er zijn monsters genomen van het water en ook van enkele vissen. De dode vissen worden zo snel mogelijk opgeruimd.

Deel dit artikel:

Reageren