Goeiemorgen! Zwemverbod, werkschip en kleurcodes

Leerlingen van de Surfschool Veerse Dam
Leerlingen van de Surfschool Veerse Dam © Jan Berghout
De provincie Zeeland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor het Schotsman Campensweg Badstrand bij Kamperland. In de noordwesthoek van het Veerse Meer zijn veel dode vissen en krabben gevonden. De surfschool aan de Veerse Dam heeft door de waarschuwing alle lessen voor vandaag geschrapt.
Of de Pioneering Spirit het land bij Ritthem doorploegt
Of de Pioneering Spirit het land bij Ritthem doorploegt © Anneke van den Dries
De aankomst van de Pioneering Spirit kan je vast niet ontgaan zijn. Het grootste werkschip ter wereld leverde vele prachtige plaatjes op. We maakten een selectie van wat we allemaal in de mailbox vonden bij Omroep Zeeland.
Een coronacoach aan het werk
Een coronacoach aan het werk © Omroep Zeeland
Ondanks corona is het toch erg druk aan de Zeeuwse kust. Daarom werkt de gemeente Veere tijdens deze zomermaanden in elke kern met zogenoemde druktescenario's met daaraan verbonden kleurcodes. De gemeente en de meeste stadsraden zijn over het algemeen positief over de inzet van deze druktescenario's.
Donkere wolken boven Dishoek
Donkere wolken boven Dishoek © Annigje

Het weer:

Een zuidwestenwind geeft vandaag een mooie ochtend met vrij zonnig weer en wat meer wolkenvelden aan zee. Er ontstaan stapelwolken en vanmiddag en vanavond kan dat landinwaarts plaatselijk een bui geven. De wind is matig, kracht 3 tot 4, aan zee af en toe windkracht 5. De maximumtemperatuur is 22 tot 24 graden.