'Het was een raar seizoen, maar toch geslaagd'

De vierde en laatste zwemtocht van dit seizoen langs de kust van Walcheren, is woensdagavond gehouden. Rond de 175 deelnemers zwommen van Vlissingen naar Zoutelande. Met de wind en de stroming mee.

Een van de deelnemers bij de finish op een kletsnat strand bij Zoutelande. (foto: Omroep Zeeland)

De deelnemers verzamelden zich op het Nollestrand in Vlissingen. De finish was 7,9 kilometer verder, bij strandpaviljoen De Branding in Zoutelande. Voor het eerst dit seizoen werd er gezwommen met een tijdwaarneming en werd er een klassement opgemaakt.

Raar seizoen

"Het was een raar seizoen, maar uiteindelijk toch geslaagd", zegt bestuurslid Lenie van Kleven van de Stichting Zwemmen Langs Walcheren, die de zwemtochten organiseert. "Eerst kon er niets, en daarna kon er toch gezwommen worden. We hebben uiteindelijk alle vier de tochten door kunnen laten gaan. Weliswaar zonder wedstrijdelement, maar het is wel allemaal goed gegaan en daar zijn we heel blij mee."

Lekker gezwommen

Jan Brink uit Vlissingen kwam als eerste Zeeuw uit het water, op een derde plaats. "Er stond een flinke wind en daar houd ik van", zegt hij. "Ik kon de twee mannen voor mij deze keer niet meer inhalen, maar ik ben toch tevreden." Brink is erg te spreken over het feit dat de zwemtochten toch door zijn gegaan. "Prachtig voor alle open water zwemmers dat dit toch kon, heel mooi.'

Klaas van Beek uit IJmuiden kwam als eerste aan.

Reportage zeezwemtocht Vlissingen - Zoutelande

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen Zoutelande zwemtocht
Deel dit artikel:

Reageren