Middelburgse rapper Cycz debuteert bij 101Barz

Rapper Cycz uit Middelburg heeft zijn debuut gemaakt bij 101Barz, het grootste Nederlandse hiphop-platform op het digitale kanaal van BNNVARA. Hij was te gast in de Zomersessie 2020. Voor Cycz was dit optreden een droom die uitkomt. De sessie is te bekijken op het YouTube-kanaal van 101Barz.

Het muziekprogramma besteedt aandacht aan hiphop van bekende en onbekende Nederlandse rappers. Andere Zeeuwse rappers die eerder bij 101Barz hebben opgetreden zijn D-Double uit Vlissingen en Lo-Bo uit Sas van Gent. 101Barz wordt gepresenteerd door rapper Rotjoch.

Cycz, in het dagelijks leven Bram Mvambanu uit Middelburg, maakte eerder muziek onder de naam Cyclo B. In 2018 verscheen de EP Ruwe Diamant. Zijn muziek trok de aandacht bij radiostation FunX en hij kreeg steun van hiphopsites Puna en 101Barz. Cycz onderscheidt zich in zijn teksten door een 'tegengeluid' te laten horen binnen de hiphop en rap-wereld. Hij roept jongeren op te denken aan de toekomst en een opleiding af te maken. Hij rondde de studie International Business and Languages af aan de Hogeschool Zeeland. Zijn meest recente tracks zijn Uren Als Dagen, Alleen en Hoop.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Cycz 101Barz
Deel dit artikel:

Reageren