Vaste beller 'Zegt U het Maar' ontvangt kogelbrief

Erik Vervaet uit Vogelwaarde heeft vrijdag een kogelbrief ontvangen. Vervaet heeft aangifte gedaan bij de politie. In de brief wordt Vervaet verzocht niet meer naar 'Zegt U het Maar' te bellen, het reactie-onderdeel in het radioprogramma 'Zeeland komt Thuis' van Omroep Zeeland.

Schuif in de mengtafel van de radiostudio (foto: Omroep Zeeland )

Vervaet is ontdaan door de kogelbrief. Hij geeft aan voorlopig even niet meer te bellen naar het programma-onderdeel, dat iedere werkdag tussen 17.30 en 18.00 uur wordt uitgezonden op de radio. Zegt U het Maar biedt een podium aan iedereen in Zeeland om over zelfgekozen onderwerpen te praten.

De politie bevestigt desgevraagd dat er aangifte is gedaan en dat er sprake is van een kogelbrief. De zaak wordt onderzocht.

Afschuw

Hoofdredacteur Edwin de Kort spreekt zijn afschuw uit over de kogelbrief en dat Vervaet aangeeft voorlopig niet meer naar het programma te zullen bellen. "Omroep Zeeland staat voor de vrijheid van meningsuiting en dat geldt natuurlijk ook voor de bellers naar Zegt U het Maar."

Vaste bellers

In het programma-onderdeel Zegt U het Maar is Vervaet normaal gesproken regelmatig te horen. Daarom werd hij in november geportretteerd in een reportage over de vaste bellers in dat programma, naast andere vaste bellers als Ben Jasperse, Albert Brokken en Wim Janse.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren