DELTA slachtoffer van DDoS-aanval van 'ongekende omvang'

DELTA heeft te maken met een DDoS-aanval in een grootte die de netwerkprovider nog nooit heeft meegemaakt. Daardoor lagen vandaag in grote delen van Zeeland internet, interactieve televisie, en telefonie plat vanaf 10 uur vanochtend. DELTA dacht de problemen te hebben opgelost, maar de internetverbinding werkt nog niet in heel Zeeland goed.

Bij een DDoS-aanval krijgen de servers van een website heel veel data te verwerken. Daardoor wordt de site onbereikbaar voor andere bezoekers. "Een DDos-aanval komt wel vaker voor bij ons", zegt woordvoerder Levi Bosselaar. "Maar een aanval in deze vorm en grootte hebben we nog nooit meegemaakt."

Volgens DELTA lijken door omleidingen de internetverbindingen weer te stabiliseren. De aanval is nog steeds gaande. De internetprovider heeft daarom ook extra ondersteuning van DDoS-experts ingeschakeld.

Naast de internetaanval heeft DELTA in de omgeving van Goes ook last van een stroomstoring van netbeheerder Enduris. Volgens DELTA heeft die stroomstoring niets met de DDoS-aanval te maken.

Update

Delta zegt dat klanten geen hinder meer ondervinden van de aanval.

Lees ook:

(foto: Pixabay)

Meer over dit onderwerp:
DELTA storing
Deel dit artikel:

Reageren