Landelijke belangstelling voor Corona Contactkring Zeeland

Landelijke belangstelling voor Corona Contactkring Zeeland
Landelijke belangstelling voor Corona Contactkring Zeeland © Omroep Zeeland
Een medewerker van de GGD neemt een coronatest af in een teststraat.
Een medewerker van de GGD neemt een coronatest af in een teststraat. © ANP
Meulmeester heeft met twee andere een bestuur gevormd van de contactkring. Volgens hem is er bij ex-patiënten behoefte aan informatie, nazorg en contact met lotgenoten. Op 17 september komt de kring voor het eerst bijeen voor een lezing over het coronavirus en hoe met het virus om te gaan van immunoloog Ger Rijkers.

Gescheiden leven

Meulmeester was zelf zes weken ziek door een besmetting met het coronavirus. De tachtiger moest gescheiden leven van zijn vrouw, in hun eigen huis. Lichamelijk is hij alweer bijna de oude, maar geestelijk nog niet. Hij heeft nog altijd last van de gevolgen van het ziek zijn.
Meulmeester merkt dat er de laatste tijd minder gebeld wordt naar de coronahulplijn. "Dat is logisch, want die is er ook voor acute vragen, als je ziek bent." Des te meer behoefte is er volgens Meulmeester nu aan bij elkaar komen, ervaringen te delen. "Het is niet alleen voor 70 plussers of voor mensen die ziek zijn geweest. Maar bijvoorbeeld ook voor familieleden of naasten."
De nieuwe Corona Contactkring Zeeland krijgt een klein beetje subsidie. Daarnaast merkt Meulmeester dat er in de rest van Nederland met interesse naar zijn initiatief wordt gekeken. "De GGD vindt het een goed idee en ook andere organisaties tonen interesse."
Het is de bedoeling dat de contactkring op drie donderdagen in september, oktober en november bij elkaar komt. Voor meer informatie verwijst Meulmeester naar de De Coronalijn 70+ Tholen. Die is bereikbaar op dinsdag en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur via nummer 06-34112554.