Zeeuws-Vlaamse kinderen leggen als zendamateur contact met Bonaire

WALSOORDEN - Aan de ene kant om uit te vinden hoe de kinderen daar alle drukte rondom de verzelfstandiging van een deel van de Antillen beleefde, maar ook om eens mee te maken in hoeverre contact leggen via de ether anders werkt dan via bijvoorbeeld internet.
In Walsoorden woont zendamateur Eric Vervaet die in zijn tuin een aantal enorme antennes heeft staan waarmee regelmatig contact wordt gelegd met de rest van de wereld. Omdat Bonaire sinds maandag middernacht een nieuwe gemeente is van Nederland, zochten de kinderen uit Kloosterzande contact met de kinderen klas zes (onze groep 8) van Kolegio San Bernardo in Bonaire. Die mochten daarvoor bij hoge uitzondering gebruik maken van de antennes van Radio Wereldomroep Nederland.
Hoewel de contacten liepen via de antennes was er ook een internetverbinding met Bonaire, maar dan alleen om de kinderen daar via webcam te volgen. Het ging toch vooral om het ervaren van de contacten via de zender. Veel geruis, maar wel apart. Luister naar een compilatie van dat geluid en bekijk wat foto's van de bijeenkomst in Walsoorden.