Staken of niet staken: 'Alleen kinderen en ouders dupe onderwijsstaking'

Ook twee andere scholen van scholengroep Primas blijven volgens Van Leerzem open. Het gaat om Onderdak in Biggekerke en De Lichtstraal in Westkapelle. Bij de vijf andere zusterscholen van de scholengroep wordt wel gestaakt.
© Google Maps.
Op De Magdalon staakt één leraar, maar dat wordt door andere docenten opgevangen. "De meeste leraren willen niet staken, je dupeert dan namelijk niet de regering maar de kinderen en hun ouders," zegt Van Leerzem.
Er wordt wel op een andere manier actie gevoerd. "We vragen de ouders om woensdag 29 januari 's ochtends naar school te komen, om de petitie voor investeringen in het onderwijs te tekenen. Ook de kinderen kunnen met hun handen tekenen. Ook kunnen ouders die zelf oplossingen hebben voor de problemen in het onderwijs, die uiten op een ideeënmuur."

Onderwijs verbeteren

Zelf heeft de schooldirecteur ook wel ideeën om het onderwijs te verbeteren. "Als ik Den Haag advies mag geven: er is een kapitaalinjectie nodig om het lerarentekort aan te pakken. Het beroep leraar heeft veel te weinig aanzien in Nederland, dus wordt het niet door werkzoekenden of studenten gekozen."
In totaal hebben meer dan 2.000 scholen aan onderwijsbond Aob laten weten dat ze staken. Bij de vorige staking in november ging het nog op 4.500 scholen.