Sloopwoningen leeghalen in Goes, bijna alles mag weg

In de P.C. Quantstraat in Goes zijn vanmiddag een tiental belangstellenden komen slopen. De huizen gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwe woningen. Alles wat mensen nog konden gebruiken, mocht weg.

Roberta van de Velde was een van de mensen die een rondje doet: "Ik zoek voor een medebewoner uit de wijk een andere keuken. Ik vind het mooi dat dit kan, er zijn altijd mensen die iets kunnen gebruiken." Hans Rook uit Goes is gewapend met een schep en snoeischaar aanwezig. Hij zoekt naar nieuwe bloemen en planten. "Het is een mooie manier om te recyclen." Er gaan meerdere stekjes mee.

Het is mooi als spullen een tweede leven krijgen"
Ruben Goethals, Beveland Wonen

De sloop verloopt gestructureerd, volgens spelregels en afspraken om onderlinge conflicten te voorkomen "Als je hier komt, moet je je vooraf aanmelden", zegt woordvoerder Ruben Goethals van woningcorporatie Beveland Wonen. "En dan ook invullen wat je wil meenemen."

En dat is best aardig wat. Belangstellenden mogen onder meer keukenblokken, schuttingen, rondslingerende knuffels, deurmatten, planten en boompjes uit de tuinen meenemen. Niet alles mag weggehaald worden: de installaties voor gas en elektriciteit moeten blijven zitten.

In de P.C. Quantstraat in Goes-Oost in Goes zijn vanmiddag een tiental belangstellenden komen slopen. (foto: Omroep Zeeland)

Voor de woningcorporatie is het een extra stap in hun poging om duurzamer te slopen. "Het is mooi als spullen een tweede leven krijgen", zegt Goethals. "En dat mensen dus niet naar een winkel gaan om spullen te kopen."

Volgende week woensdag is de tweede en laatste dag dat er herbruikbare spullen uit de leegstaande sloopwoningen meegenomen kunnen worden.

Ook knuffelberen krijgen een tweede leven. (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Goes
Deel dit artikel:

Reageren