Hoek verspeelt voorsprong na treffer in 98e minuut

Hoek is het seizoen in de Derde Divisie met een enorme domper begonnen. In Noordwijkerhout leken de Zeeuws-Vlamingen lang met drie punten naar huis te gaan, maar ver in de blessuretijd kreeg Hoek het deksel op de neus. Hoek opende in de eerste helft de score via nieuwe aanwinst Steve Schalkwijk, in de 98e minuut redde Van den Assem een punt voor VVSB.

Trainer Lieven Gevaert maakte enkele opvallende keuzes voor de openingswedstrijd van de competitie; eerste keeper Jordi de Jonghe zag zijn plaats onder de lat worden ingenomen door nieuwkomer Griffin de Vroe en ook voor Erwin Franse was geen plek in de basis ingeruimd. De Vroe, overgekomen van het Belgische Oudenaarde, lijkt voorlopig de voorkeur te krijgen boven De Jonghe, de afgelopen jaren de vaste sluitpost bij Hoek.

Fabian Wilson (links) in duel met Felitciano Zschusschen van VVSB (foto: Orange Pictures)

Schalkwijk op schot

Steve Schalkwijk ging rustig verder met waar hij vorig seizoen bij GOES mee was geëindigd; scoren. De Vlissinger, die vorig jaar eindigde als topscorer van de Derde Divisie, leek al na tien minuten de eerste treffer te maken maar zag zijn inzet ging net naast. De goal had niet geteld want Schalkwijk werd buitenspel gegeven. Ruim vijf minuten later was het alsnog raak voor de spits van Hoek; VVSB-verdediger Onyeike dacht na een afgeslagen aanval rustig uit te kunnen verdedigen, maar zag Schalkwijk over het hoofd. De spits pakte de bal af en schoot keihard binnen. Ook hier appelleerde de thuisploeg voor buitenspel, maar de scheidsrechter kende de goal toe.

Hoek bleef domineren in de eerste helft, waarin beide ploegen uiterst fel speelden. De ploeg van Gevaert kreeg nog enkele kansjes maar kwam voor rust niet meer tot scoren, VVSB kwam weinig voor het doel van De Vroe.

Sterk keepende De Vroe

Na rust werd VVSB de sterkere ploeg en vertolkte De Vroe een heldenrol met drie belangrijke reddingen binnen zes minuten. De thuisploeg scoorde nog wel, maar de rebound op een hard schot werd uit buitenspelpositie binnengewerkt en de vlag ging terecht omhoog. Hoek probeerde onder de druk uit te komen en kreeg via Vandepitte een goede kans om de voorsprong uit te breiden, VVSB-doelman Valk bracht redding. VVSB kwam vlak voor het einde nog bijna tot de gelijkmaker, maar het schot van Steltenpool ging voorlangs.

Blessuretijd

Met nog enkele minuten op de klok begon VVSB aan het slotoffensief. De scheidsrechter leek oorspronkelijk vier minuten bij te trekken maar door verschillende incidenten werd er langer doorgespeeld; in de 95e minuut kreeg VVSB een corner waar doelman Valk mee naar voren ging. Hij kreeg zijn hoofd tegen de bal maar kopte ver naast, en de laatste kans voor de thuisploeg leek verkeken. De Vroe nam alle tijd om de doeltrap te nemen en kreeg een gele kaart voor tijdrekken, waardoor de scheidsrechter wederom tijd bijtelde.

Dat bleek net iets te veel van het goede voor de mannen van Gevaert, die enkele minuten later alsnog tegen de gelijkmaker opliepen. Van den Assem leek de bal voor te geven, niemand kon de bal raken en die schoof in de verre hoek achter De Vroe. Direct na het laatste fluitsignaal kwam het elftal van Hoek, bank incluis, verhaal halen bij scheidsrechter Roeleveld, die onder escorte van stewards het veld af werd geleid.

(foto: Omroep Zeeland)

Scoreverloop

0-1 Steve Schalkwijk (17)
1-1 Mathieu van den Assem (90+7)

Opstelling Hoek

Griffin de Vroe, Fabian Wilson, Niels de Pauw, Alexander Embrechts, Reguillo Vandepitte, Aaron Verwilligen, Ruben de Jager, Giovanni Delannoy, Rik Impens (Jonathan Constansia/66), Roycel James (Karim Bannani/74), Steve Schalkwijk (Erwin Franse/63)

Deel dit artikel:

Reageren