Jongens op gestolen scooter gaan er te voet vandoor na veroorzaken ongeluk

De politie is op zoek naar twee jongens die op een gestolen scooter rondreden in Vlissingen en gistermiddag betrokken waren bij een aanrijding op de Bossenburg. Ze reden met hun scooter tegen een auto aan en gingen er vervolgens te voet vandoor.

Politieagent stapt uit politiewagen (foto: ANP)

De aanrijding gebeurde rond 15.15 uur. Een automobilist reed over de Bossenburg en toen hij afsloeg, knalde de scooter met hoge snelheid tegen de auto aan. De auto en de scooter raakten daarbij beschadigd, maar er raakte volgens de politie niemand gewond.

Signalement verspreid

De scooterrijder en zijn bijrijder renden weg richting de Sandenburg. Toen de opgeroepen agenten ter plekke kwamen, bleek al snel waarom de twee ervandoor gingen. De scooter bleek eerder gestolen te zijn. De politie heeft nu het signalement van de twee jongens verspreid in de hoop dat meer getuigen zich melden.

De bestuurder en bijrijder zijn allebei tussen de 15 en de 17 jaar oud, hebben een donkere huidskleur, een slank postuur en zijn beide zo'n 1,7 meter lang. De scooterrijder heeft verder zwart haar in meerdere lange vlechten, van zo'n 10 centimeter lang. Op het moment van het ongeluk droeg hij een blauw-groen gevlekt shirt. De bijrijder heeft zwart kort krullend haar en hij droeg rode kleding.

Deel dit artikel:

Reageren