Gemeente Hulst zet nu al streep door carnaval

In de gemeente Hulst wordt in 2021 geen carnaval gevierd. Dat heeft burgemeester Jan-Frans Mulder na overleg met de Veiligheidsregio Zeeland besloten. Het gemeentebestuur vindt dat evenementen als carnaval niet op een verantwoorde manier georganiseerd kunnen worden vanwege de geldende coronamaatregelen.

Carnaval in Hulst, 2018 (foto: Otto Vosveld)

De veiligheidsregio werkt aan een advies over onder meer de viering van carnaval aan alle Zeeuwse gemeenten, maar daar wil de gemeente Hulst niet op wachten. Burgemeester Mulder besloot nu al een knoop door te hakken zodat de verschillende verenigingen en vrijwilligers nu al duidelijkheid hebben.

'Onmogelijk om feest als carnaval te vieren'

De gemeente zegt dat het een lastig en vervelend besluit was, maar dat het onmogelijk is een feest als carnaval te organiseren. "Een polonaise op anderhalve meter afstand, een carnavalsfeest zonder hossende mensen; dat bestaat niet", aldus het gemeentebestuur.

Volgens de gemeente is het ook geen goed idee om alleen carnavalsoptochten door te laten gaan. "De optochten worden omringd en gevolgd door festiviteiten; veelal ook in en om de horeca. De ervaring leert ondertussen hoe moeilijk het is om de coronaregels in de horeca steeds goed na te leven."

Meer over dit onderwerp:
Hulst carnaval
Deel dit artikel:

Reageren