Van uitstel komt afstel; definitief geen kermis in Renesse

De eerder uitgestelde kermis van Renesse gaat definitief niet door. Er was eerder nog sprake van dat de kermis alsnog gehouden zou worden in de herfstvakantie, maar volgens de gemeente Schouwen-Duiveland is nu in overleg met kermisondernemers besloten om ook die uitgestelde kermis af te blazen.

Kermis in Renesse, archief (foto: Nella Padmos uit Burgh-Haamstede)

Een kermis in het najaar zou de ondernemers alleen maar verlies opleveren, is de conclusie van het overleg met de gemeente. De kermisexploitanten verwachten minder bezoekers dan normaal en extra kosten vanwege de coronamaatregelen.

Niet verantwoord

Normaal vindt de kermis altijd in juli plaats, maar dat vond het gemeentebestuur vanwege de toerismedrukte niet verantwoord. Burgemeester Jack van der Hoek noemt het besluit om de kermis in juli af te blazen 'lastig maar helaas noodzakelijk'.

"Het is dan ook jammer maar begrijpelijk dat besloten is om de kermis in Renesse ook dit najaar niet plaats te laten vinden. Ik hoop van harte dat 2021 betere vooruitzichten voor de kermisondernemers en liefhebbers biedt", aldus Van der Hoek.

Deel dit artikel:

Reageren