Mondia Scholengroep wil snellere coronatesten dan GGD en richt zich op commerciële aanbieders

Mondia Scholengroep oriënteert zich momenteel op commerciële aanbieders van coronatesten. Dat schrijft de scholengroep in een brief aan de ouders en leerlingen. Het Scheldemond College in Vlissingen en Nehalennia in Middelburg vallen onder de scholengroep.

Mondia wil de commerciële testen voor eigen rekening inkopen als de aanbieder kan garanderen dat er binnen 24 uur een testuitslag is. Dat is sneller dan een coronatestuitslag in een van de teststraten van de GGD. Docenten die thuis zitten met verkoudheidsklachten kunnen dan weer sneller lesgeven.

Een test kost de school rond de 125 euro per stuk. Dat weegt volgens de school niet op tegen de kosten van langdurig schooluitval. De school moet volgens hem goed met het budget omgaan en een coronatest bestalen is dan volgens het schoolbestuur de goedkopere oplossing.

Griepseizoen

Die tijdswinst kan behoorlijk wat verschil maken voor een middelbare school met het griepseizoen voor de deur. Woensdag sloot een middelbare school in Nijmegen al haar deuren omdat twee leerlingen en een docent besmet waren. Als alle testresultaten binnen zijn, hoopt die school maandag -een halve week later- weer open te kunnen.

Ook de Zeeuwse scholengroep houdt zijn hart vast voor de komende maanden. Nu al zijn er leraren thuis vanwege ziekte of verkoudheidsklachten. Als daar straks mensen bijkomen die preventief thuis zijn en hun corona-testuitslag afwachten, dan wordt het erg moeilijk voor de school om te blijven draaien.

Deel dit artikel:

Reageren