Hoek krijgt kansen genoeg, maar verzuimt te scoren tegen VVOG

Hoek heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd in de Derde divisie tegen VVOG uit Harderwijk. De ploeg van trainer Lieven Gevaert was beter dan de bezoekers, maar Steve Schalkwijk schoot drie keer op de paal en zag in de slotfase een strafschop gekeerd worden door de doelman van de tegenstander. Een doelpuntloos gelijkspel was daarom de eindstand op sportpark Denoek.

Het overwicht van de thuisclub zorgde in het eerste kwartier alleen voor een kopbal van Steve Schalkwijk, die naast de goal van VVOG-doelman terecht kwam. De bezoekers konden er, op een kans uit een counter na, aanvallend weinig tegenoverstellen in de eerste helft. Hoek nam steeds meer het initiatief en leek op voorsprong te komen, maar Erwin Franse strandde op de keeper en Schalkwijk raakte de paal.

Na rust dacht Hoek een penalty te krijgen toen Schalkwijk werd aangetikt en ging liggen, maar scheidsrechter Willem Kuijntjes liet doorspelen. De 27-jarige spits van Hoek was hierdoor extra gebrand om alsnog een treffer te maken, maar schoot na een klein uur voetballen in vier minuten tijd twee keer op de paal.

Afgekeurd doelpunt

Aan de andere kant van het veld was het Job Hoogendoorn die de kans kreeg om, tegen de verhouding in, VVOG op voorsprong te brengen. Hoek-doelman Griffin de Vroe stond een treffer echter in de weg. De thuisploeg zette in het laatste halfuur verder aan en zag een treffer van Rik Impens afgekeurd worden vanwege buitenspel.

De tijd begon te dringen voor Hoek, dat nogmaals de aanval koos nadat de bezoekers tien minuten voor tijd met tien man op het veld kwamen te staan na een rode kaart voor Yasin Kurt. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kregen de Zeeuws-Vlamingen zelfs nog een penalty, maar de inzet van Schalkwijk werd gekeerd door doelman Paul Eppink.

Opstelling Hoek

Griffin de Vroe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Niels de Pauw, Roycel James (Karim Bannani/83), Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Aaron Verwilligen (Jonathan Constansia/32), Erwin Franse (Ruben de Jager/71), Steve Schalkwijk, Giovanni Delannoy

Meer over dit onderwerp:
voetbal Hoek hsvhoek VVOG derdedivisie
Deel dit artikel:

Reageren