Succesvolle petitie tegen bomenkap Zierikzee

Er staan 1385 handtekeningen op de petitie 'Stop bomenkap Oude Haven Zierikzee', die vanmorgen overhandigd is aan burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. De initiatiefnemers willen de gemeente hiermee overtuigen het bestaande restauratieplan van de kademuren te herzien en te kijken naar een plan met behoud van de oude bomen.

"Het is namelijk helemaal niet nodig om de bomen te kappen om de kade van de Oude Haven te kunnen restaureren", zegt Pauline de Gijt, één van de initiatiefnemers van de petitie. Volgens de inwoner van Zierikzee staat nergens in de raadsstukken dat de bomen weg moeten en geeft de aannemer aan dat hij ook kan werken als de bomen blijven staan. "Dat gebeurt op andere plekken ook", aldus Pauline.

Terug naar de tekentafel

Bovendien hadden omwonenden te weinig tijd vanwege een late inspraakprocedure om mee te denken. "Ze moeten wat ons betreft niet alleen terug naar de tekentafel, maar de gemeente zou er ook goed aan doen om meer deskundigen, belangstellenden en omwonenden bij de plannen voor de restauratie te betrekken."

Pauline de Gijt is blij met de 1385 handtekeningen (foto: Omroep Zeeland)

Pauline de Gijt is blij verrast door het aantal handtekeningen op de petitie. "Ik had verwacht dat alleen direct omwonenden en belanghebbenden zich druk zouden maken om de bomenkap, maar er staan ook veel handtekeningen uit heel Zierikzee en heel Schouwen-Duiveland op. Heel veel mensen houden van deze plek en zien het belang van de bomen in. De bomen staan er al 65 jaar."

Petitie naar de gemeenteraad

Burgemeester Jack van der Hoek heeft de initiatiefnemers vanmorgen beloofd aan de gemeenteraad te vragen zorgvuldig naar de petitie te kijken. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om hierover een besluit te nemen.

Actievoerders komen in verweer tegen de bomenkap in Zierikzee

Meer over dit onderwerp:
bomenkap zierikzee petitie
Deel dit artikel:

Reageren