Kapelle haalt dode en aangevreten buxusstruiken van begraafplaatsen

De buxusmot heeft huisgehouden op begraafplaatsen in Kapelle. Verschillende buxusstruiken zijn aangevreten of dood. De gemeente Kapelle heeft er de handen vol aan en haalt dode en beschadigde struiken op vier begraafplaatsen weg.

Buxusstruiken op de begraafplaats in Kapelle (foto: Omroep Zeeland)

Op de begraafplaatsen van Kapelle staan veel buxusstruiken, of beter gezegd: stonden veel buxusstruiken. "Veel buxusstruiken op de begraafplaatsen van de gemeente zijn aangetast of dood", meldt wethouder Jon Herselman: "Het ziet er niet fraai uit. Veel is aangevreten door rupsen. We gaan ze dus allemaal verwijderen."

Randbeplanting

De dode planten die de gemeente in eigen beheer heeft, zijn inmiddels weggehaald. Maar dat zijn lang niet alle buxusstruiken op de begraafplaatsen. Vaak worden buxushagen ook als randbeplanting op een graf geplaatst. De gemeente wil ook die hagen verwijderen, omdat ze vindt dat dode en aangevreten planten het graf ontsieren.

De gemeente wil graag in contact komen met de eigenaren van graven, maar zegt dat dat een opgave is omdat het er heel veel zijn.

Panelen met informatie

Om te voorkomen dat er gedoe ontstaat worden informatiepanelen geplaatst. Die blijven zeker een jaar staan."Tijdig en goed communiceren willen we, doen we dat niet dan kan er emotionele schade aangericht worden", aldus Herselman. "Als daar behoefte aan is kan de eigenaar van een graf contact opnemen met de gemeente."

Gemeente Kappel wil alle gebruikers informeren

Meer over dit onderwerp:
Kapelle buxus
Deel dit artikel:

Reageren