Dronken Belg laat spoor van vernieling achter door 'levensgevaarlijk rijgedrag'

Dronken man veroorzaakt aanrijding en moet rijbewijs inleveren
Dronken man veroorzaakt aanrijding en moet rijbewijs inleveren © Politie / Facebook
Bij de politie kwamen rond 15.00 uur meerdere meldingen binnen van andere weggebruikers die het vermoeden hadden dat de automobilist zwaar onder invloed was. Hij slingerde over de weg en trapte constant hard op zijn rem. Meerdere melders omschreven zijn rijstijl als 'levensgevaarlijk'.

Doorgereden

In eerste instantie werd gemeld dat de automobilist zijn auto zou hebben stilgezet op de A58 ter hoogte van 's-Heer Arendskerke. Toen de opgeroepen agenten daar aankwamen, bleek de bestuurder alweer te zijn doorgereden.
Er kwam vervolgens een melding binnen dat dezelfde automobilist in Heinkenszand, op het Clara's Pad, een aanrijding had veroorzaakt met een aanhanger. Daar probeerden omstanders de man te laten stoppen, maar dat lukte niet.

In de boeien geslagen

De agenten vonden de automobilist uiteindelijk terug tussen Heinkenszand en Lewedorp, samen met een getuige. Opnieuw probeerde de Belg om weg te rijden, maar ditmaal konden de agenten dat voorkomen. De 42-jarige man uit Dendermonde in België werd in de boeien geslagen, voordat hij nóg meer schade zou veroorzaken.
Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij vijf keer meer gedronken had dan is toegestaan. Daarop mocht hij zijn rijbewijs meteen inleveren. De politie is een onderzoek gestart naar de schade die hij met zijn rijgedrag heeft aangericht.

Gefilmd

Uit verklaringen van getuigen blijkt dat de man lange tijd tussen de A58 en de Westerscheldetunnel rondreed. Naast het slingeren over de weg zou hij ook andere gevaarlijke capriolen hebben uitgehaald. Zo zou hij zou ineens midden op de weg zijn gestopt.
De beschonken Belg zou meerdere keren door verschillende getuigen zijn aangesproken op zijn rijgedrag, maar hij reageerde nergens op en bleef telkens weer wegrijden. De politie heeft meerdere getuigen gehoord en het gevaarlijke rijgedrag van de man bleek ook te zijn gefilmd door enkele getuigen.

Nog meer ongelukken

Omdat de auto van de man zwaar beschadigd was is deze weggesleept door een takelbedrijf. De politie vermoedt dan ook, gezien alle schade aan de auto, dat hij mogelijk nog meer ongelukken heeft veroorzaakt met zijn rijgedrag en roept iedereen die mogelijk door hem gedupeerd is om zich te melden.