Belg rijdt rond met twaalf gram wiet en nepwapen in de auto

Zakjes met wiet
Zakjes met wiet © Omroep Zeeland
Het duurde even voor de automobilist gehoor gaf aan dat stopteken. Hij reed eerst door over de Poorterslaan en stopte pas verderop, op de Van der Leijenlaan. Toen het autoraampje openging roken de agenten meteen ook waarom: er kwam een sterke wietlucht uit de auto.

Meerdere zakjes met wiet

Toen de agenten de bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit De Klinge, de opdracht gaven om alle drugs te overhandigen, kwamen er meerdere zakjes met wiet tevoorschijn, in totaal twaalf gram. Tot vijf gram worden wiet en hasj gedoogd, alles daarboven wordt gezien als 'handelshoeveelheid'.
Toen de agenten vervolgens de auto doorzochten, kwamen ze in de kofferbak een gasdrukwapen tegen. Dat is een nepwapen wat met behulp van een drijfgas plastic kogeltjes afvuurt.

Op de lijst van verboden wapens

Omdat deze nepwapens er meestal nogal echt uitzien, kunnen ze worden gebruikt bij een overval. De slachtoffers kunnen immers niet zien of het om een echt vuurwapen gaat of een nepwapen. Daarom staan ze op de lijst van verboden wapens.
De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De 21-jarige De Klingenaar werd na verhoor rond 03.15 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.