Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 19 september

De kop is er nu ook af voor de 1e klasse t/m 4e klasse in het amateurvoetbal. Een half jaar na de corona-onderbreking wordt er weer in competitieverband gespeeld. De heren amateurvoetballers hadden er veel zin als we naar de uitslagen kijken. Met hoofdrollen voor onder meer Guus de Leeuw van Yerseke (vier goals) en Can Ozgan van Patrijzen (vijf doelpunten).

Uitslagen amateurvoetbal (foto: Omroep Zeeland)

Derde Divisie A

Weer geen overwinning voor de twee Zeeuwse ploegen.

Hoek gaat met 1-2 onderuit op eigen veld tegen FC Lisse. Het enige doelpunt van Hoek wordt gemaakt door Rik Impens. Zijn 53e goal in 100 officiële wedstrijden voor Hoek. De Zeeuws-Vlaamse ploeg heeft na drie duels nog niet gewonnen.

Ook GOES gaat (weer) onderuit. Dit keer in Harderwijk tegen VVOG, de derde nederlaag op rij. Yannick Bouw maakt in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd voor VVOG.

Even een klein uitstapje naar buiten de provinciegrenzen. DOVO wint met liefst 11-0 van Ajax. Er wordt dus niet alleen veel gescoord in de kelderklassen.

(foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

1e klasse B

Een goede start van de competitie voor Kloetinge, dat wéér wint van SHO. Dit keer met 0-3 door goals van Jeremy Hubregtse, Ramon Janson en Luuk van Vossen.

Kloetinge heeft inmiddels een mooie reeks opgebouwd tegen de ploeg uit Oud-Beijerland. De laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Valentijn van Keulen gaat naar de grond. Kloetinge krijgt een penalty. (foto: Ron Quinten)

Terneuzense Boys verliest de eerste wedstrijd van BVCB in Bergschenhoek met 2-1 door een goal in blessuretijd.

De ploeg van trainer Hubert van den Hemel komt na elf minuten al op 0-1 door Justin van Rossem. De gelijkmaker van Bergschenhoek wordt twee minuten later gescoord.

In blessuretijd krijgt de Zeeuws-Vlaamse ploeg alsnog het deksel op de neus: 2-1. Daarna krijgt Ibrahim Eryürük van Terneuzense Boys nog een rode kaart.

(foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

2e klasse E

Yerseke kent een uitstekende start van de competitie en met name Guus de Leeuw. De aanvaller heeft een groot aandeel in de 5-0 zege op NSVV. De Leeuw scoort vier keer en geeft ook nog een assist bij het andere doelpunt.

De meeste goals vallen bij MZC'11 uit Zierikzee tegen Arnemuiden. Er wordt maar liefst acht keer gescoord: 3-5. De eerste overwinning dit seizoen (na drie bekernederlagen) voor Daan Eikenhout, de nieuwe trainer van Arnemuiden.

(foto: Omroep Zeeland)

3e klasse A

Patrijzen wint met 6-1 van GOES. Can Ozgan heeft een prima dag. De aanvaller maakt vijf van de zes goals voor de ploeg uit 's-Heerenhoek.

Het is de wedstrijd met de meeste goals in deze klasse.

De Noormannen (rode shirts) tegen Nieuwdorp eindigde in 1-1 (foto: René van der Vliet)

Veel goals

Ook op de andere velden in de 3e klasse A is veel gescoord. Maar liefst 29 doelpunten in zeven wedstrijden: 4,1 gemiddeld per wedstrijd.

Titelkandidaat Luctor Heinkenszand, Lewedorpse Boys en VCK uit Koudekerke zijn met vier doelpunten goed op schot.

(foto: Omroep Zeeland)

3e klasse B

Een opvallende prestatie van Duiveland. De ploeg van trainer Rohan de Geus wint met 3-0 van Klundert. Vanaf de 25e minuut speelt Duiveland met tien man (rode kaart Wouter de Jonge). De stand was toen nog 0-0.

Krabbendijke kent een goede start van de competitie door met 5-0 te winnen van Kapelle. Die ploeg had in het bekertoernooi nog niet verloren.

(foto: Omroep Zeeland)

4e klasse A

Spui haalt de tien treffers net niet tegen Schoondijke, maar 9-0 is ook een prima start van de competitie, toch?

Titelkandidaat VC Vlissingen, dat versterkt is met spelers uit de gestopte zondagploeg, wint met 1-3 van Hoedekenskerke / Kwadendamme.

Ook voor trainer Thomas Ragut dus een goede start van de competitie na de onverwachte bekernederlaag tegen De Noormannen.

(foto: Omroep Zeeland)

4e klasse B

WIK'57 legt Waarde op de pijnbank en scoort maar liefst zeven keer. Brouwershaven heeft het nog lastiger; het slikt negen tegentreffers bij VVC'68, dat de eerste koploper van het seizoen wordt.

De Westhoek'20 trekt na rust aan het langste eind tegen SKNWK.

(foto: Omroep Zeeland)

1e klasse A vrouwen

IJzendijke begint met een duidelijke 4-0 overwinning op DZC'68 uit Doetinchem en nestelt zich gelijk bij de bovenste ploegen in de deze klasse.

(foto: Omroep Zeeland)

3e klasse D vrouwen

De wedstrijd tussen WVV'20 uit Middelburg en DKS'17 / FC Axel leverde een 0-2 zege op voor de Zeeuwse-Vlaamse ploeg.

Het tweede team van IJzendijke leidt hier op doelsaldo na de 4-0 zege op FC Binnenmaas.

(foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal uitslagen Patrijzen vv Yerseke
Deel dit artikel:

Reageren