Boze officieren: 'Compensatie marinierskazerne gaat ten koste van ons'

De Nederlandse Officieren Vereniging (NOV) baalt van de miljoenennota die vorige week is gepresenteerd. Volgens de vereniging gaat de compensatie die Zeeland krijgt voor het mislopen van de marinierskazerne ten koste van de krijgsmacht.

De NOV is de grootste algemene vereniging voor officieren van alle krijgsmachtonderdelen in Nederland. In een reactie op de miljoenennota op hun website constateert de vereniging dat de marinierskazerne in Vlissingen meerdere keren opduikt en daar zijn de officieren niet blij mee:

"Het blijkt te betekenen dat Defensie gaat meebetalen aan de compensatie voor Zeeland van het afblazen van de Marinierskazerne in Vlissingen en wel jaarlijks met tientallen miljoenen. De krijgsmacht mag dus slagkracht inleveren door politieke blunders van kabinet en Kamer."

In de Miljoenennota is 650 miljoen euro opgenomen voor het compensatiepakket voor Zeeland. Dat geld is onder meer bedoeld voor de bouw van een zwaarbeveiligde gevangenis en rechtbank, het opzetten van een Delta Kenniscentrum, een betere treinverbinding met de Randstad en de komst van een huisartsenopleiding.

Het provinciebestuur laat weten hier verder niet op te willen reageren, omdat de kwestie in Den Haag speelt.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
marinierskazerne miljoenennota officieren NOV
Deel dit artikel:

Reageren