Directeur kijkt tevreden terug op corona-editie Film by the Sea

Film by the Sea trok dit jaar een stuk minder bezoekers, maar dat was volgens festivaldirecteur Jan Doense te verwachten. Vanwege het coronavirus was het een heel andere editie dan andere jaren, maar volgens hem niet minder geslaagd.

Festivaldirecteur blij met verloop Film by the Sea (foto: Omroep Zeeland)

Doense kan het niet anders zeggen: "Ik ben tevreden. Ik ben blij dat de mensen toch naar de bioscoop kwamen. Ze waren enthousiast dat er toch een filmfestival was."

Het was volgens hem drukker dan verwacht, al waren er wel een stuk minder bezoekers dan vorig jaar. "Ik schat dat zo'n veertig procent van het aantal van de bezoekers van vorig jaar is gekomen. Dat komt neer op zo'n 20.000 bezoekers."

Op de boot

Toch kan hij nog geen precieze aantallen noemen. Het filmfestival vond vanwege het coronavirus namelijk ook in andere steden plaats, online en op televisie bij Omroep Zeeland. Daarvan zijn nog geen cijfers bekend.

Ook was er een drive-in bioscoop en werd er een film op het fietsvoetveer getoond.

Veerboot voor even een drijvende bioscoop (foto: Omroep Zeeland)

Financieel komt het festival er goed vanaf volgens de directeur. "Dat komt omdat we er van te voren goed over na hebben gedacht, anders zouden we het niet redden. Maar ik heb er nu vertrouwen in dat we dit overwinnen. We hebben helemaal geen slecht festival gedraaid."

Toekomst

Toch moet het volgens hem volgend jaar anders. "Op deze manier een festival organiseren kan maar één keer. Anders is het financieel ongezond. Maar hoe en wat voor volgend jaar weet ik natuurlijk nog niet, dat is echt afhankelijk van de coronasituatie dan."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Film by the Sea terugblik corona
Deel dit artikel:

Reageren