Digitale bewonersbijeenkomst voor omwonenden van hoogspanningslijn

In oktober start de bouw van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT organiseerde samen met de aannemers een digitale informatieavond om omwonenden te informeren over de werkzaamheden.

De oude en nieuwe hoogspanningsmasten bij Rilland (foto: Omroep Zeeland)

Op de website was een stream te volgen, waarin eerst uitleg gegeven werd over de werkzaamheden. Via de chat konden omwonenden vragen stellen. TenneT heeft voor de digitale bijeenkomst 1500 omwonenden uitgenodigd. Iedereen tot 500 meter aan weerszijde van de lijn, van Borssele naar Rilland. Zo'n tachtig mensen volgden de bijeenkomst, al bleef het aantal vragen beperkt.

Windmolenparken op zee

Zeeland heeft al een 380 kV hoogspanningsverbinding, maar omdat de huidige lijn vol is, komt er een tweede bij. Zeker door de komst van de windmolenparken op zee is er meer ruimte nodig. Het Zeeuwse deel van de nieuwe verbinding wordt 48 kilometer lang en telt 107 mastlocaties.

De aannemers die in oktober starten met de aanleg van de nieuwe verbinding zijn BAM Infra en aannemerscombinatie Strukton/Mobilis. Volgende week organiseert TenneT ook nog vier fysieke bijeenkomsten, waar omwonenden terecht kunnen met hun vragen. Daar moeten mensen zich wel vooraf voor aanmelden.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren