Uitbraak coronavirus in Thoolse zorglocatie, vier bewoners en vijf medewerkers besmet

Bij SVRZ Zwink in Tholen zijn vier cliƫnten en vijf medewerkers besmet met het coronavirus. Dat meldt ouderenorganisatie SVRZ. Bij de betreffende locatie van SVRZ wonen mensen met dementie.

Compilatiefoto SVRZ Zwink in Tholen met impressie van het coronavirus en mondkapjes (foto: ANP, SVRZ en Omroep Zeeland)

De locatie bestaat uit drie woningen en in elke woning wonen zes à zeven cliënten. De eerdergenoemde besmettingen zijn vastgesteld in één van de woningen.

Geen bezoek

De cliënten en medewerkers in de andere twee woningen worden nu ook getest. De bewoners kunnen tijdelijk geen bezoek ontvangen en er wordt nu continu met handschoenen en mondmaskers gewerkt.

Vanwege het risico op verdere verspreiding van het virus is bezoek in ieder geval de komende dagen nog niet mogelijk. SVRZ meldt dat er maatregelen genomen worden om binnenkort wél weer een veilig bezoek mogelijk te maken, waarna de bewoners weer familieleden op bezoek mogen ontvangen. Het bezoek zal dan wel beschermende middelen moeten dragen.

Roosters

Ondanks dat er vijf medewerkers zijn besmet met het virus verwacht Marije Jongepier van SVRZ niet dat de roosters in de problemen komen. "We hebben op dit moment nog genoeg medewerkers die inzetbaar zijn om de roosters te vullen."

Marije Jongepier van SVRZ over corona-uitbraak bij locatie Zwink in Tholen

Meer over dit onderwerp:
Tholen SVRZ coronavirus
Deel dit artikel:

Reageren