Droom van ernstig zieke Tara komt uit

De ernstig zieke Tara Vink (14) uit Terneuzen had één grote wens: een eigen boek uitgeven. Die droom kwam vandaag uit, dankzij Kanjer Wens Nederland. Ze kreeg er zelfs een speciale boekpresentatie in Porgy & Bess bij.

In de Noordstraat werd Tara door familie opgewacht. Het kwam voor haar als een totale verrassing, want eigenlijk zou ze een dagje gaan winkelen met haar moeder. "Dit is toch wel leuker," beaamt ze. Als een echte boekenschrijfster werd Tara ontvangen bij Porgy & Bess. De grootse auteurs der aarde hielden daar al een boekpresentatie.

Monster

Ze kreeg het eerste exemplaar van haar boek 'De Monsterjagersclub' uit handen van theatermaker Rini Fenijn. Hij hielp Tara bij het schrijven van het boek en maakte voor de presentatie een lied en griezelig toneelstukje. Tara haar boek gaat namelijk over een Halloweenmonster. Haar opa maakte er tekeningen bij.

Het feit dat ze van geluk niet meer kan praten, zegt al meer dan genoeg!"
moeder van Tara

Tara heeft een zeldzame spierziekte, die levensbedreigend is. Via Stichting Kinderwens kwam haar droom uit en daar is Tara's moeder erg blij mee. "Ik ben ontzettend trots. Het feit dat ze van geluk niet meer kan praten, zegt al meer dan genoeg!"

Euro Disney

De boekjes zijn met geld van sponsoren gedrukt. Met het geld dat wordt opgehaald hoopt Tara met haar broertje en zusje, die de ziekte ook hebben maar dan in mildere vorm, ooit naar Euro Disney te gaan. Ze zijn te koop bij boekhandel Van de Sande in Terneuzen.

Stichting Kanjerwens brengt wensen in vervulling van zieke kinderen. De boekpresentatie stond al eerder gepland, maar moest vanwege corona worden uitgesteld tot vandaag.

Deel dit artikel:

Reageren